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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  27/06/2017
Data da última atualização:  01/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASSU, R. T.; TULLIO, R. R.; BERNDT, A.; FRANCISCO, V. C.; DIESEL, T. A.; ALENCAR, M. M. de.
Afiliação:  RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; Vanessa Cristina Francisco, UNESP; Taciana Aparecida Diesel, UDESC; MAURICIO MELLO DE ALENCAR, CPPSE.
Título:  Effect of the genetic group, production system and sex on the meat quality and sensory traits of beef from crossbred animals.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 49, n. 6, p. 1289-1294, 2017.
ISSN:  1573-7438
DOI:  10.1007/s11250-017-1327-3
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Descriptive analysis; Flavour; Tenderness.
Thesagro:  Bos Indicus; Bos Taurus.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE24068 - 1UPCAP - DDPROCI-2017.00016NAS2017.00137
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  13/07/2018
Data da última atualização:  13/07/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MOREIRA, G. C. M.; GODOY, T. F.; BOSCHIERO, C.; CESAR, A. S. M.; REECY, J. M.; LEDUR, M. C.; GARRICK, D.; SILVA, V. H. da; CROOIJAMANS, R. P.; GROENEN, M. A. M.; COUTINHO, L. L.
Afiliação:  GABRIEL COSTA MONTEIRO MOREIRA, ESALQ; THAÍS FERNANDA GODOY, ESALQ; CLARISSA BOSCHIERO, ESALQ; ALINE SILVA MELLO CESAR, ESALQ; JAMES M. REECY, Iowa State University; MONICA CORREA LEDUR, CNPSA; DORIAN GARRICK, Massey University/New Zealand; VINICIUS H. da SILVA, Wageningen University/Swedish University of Agricultural Sciences; RICHAR P. CROOIJAMANS, Wageningen University; MARTIEN A. M. GROENEN, Wageningen University; LUIZ LEHMMAN COUTINHO, ESALQ.
Título:  Integration of GWAS, CNV and sele ction signature reveals candidate genes for abdominal fat regulation in chickens.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS ON GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 11., 2018, Auckland, New Zealand. Proceedings... Massey University, 2018. Digital Archive.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Carcass fat content is an economically important trait in commercial chickens. The use of genome-wide high density SNPs may improve the power and resolution to identify QTLs, putative candidate genes and copy number variations (CNVs), for selection programs. The main goal of this study was to identify genomic windows and putative candidate genes for carcass fat content. We checked the overlap of QTL with regions demonstrating signatures of selection and inherited CNVs identified in the same population. A total of 497 42 day-old chickens from the EMBRAPA F2 Chicken Resource Population developed for QTL studies were genotyped with the 600K SNP genotyping array (Affymetrix®), and phenotyped for carcass fat content weight (CFCW) and carcass fat content on a dry matter basis (CFCDM). After quality control, a total of 480 samples and 371,557 SNPs annotated in autosomal chromosomes (GGA1-28) based on Gallus_gallus-5.0 (NCBI) were kept for further analysis. GWAS analyses were performed with GenSel software using BayesB method (π=0.9988) to identify genomic windows associated with CFCW or CFC%. We identified 15 genomic windows associated with CFC% on GGA1, 7, 15, 20 and 28, and from those, we identified two adjacent windows on GGA7 considered as the same QTL explaining 1.31 and 2.18% of the genetic variance for CFCW and CFC%, respectively. This QTL overlapped with one regions previsiouly know to regulate abdominal fat in chickens and the QTL region encompassed two puta... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  600k snp genotyping array; Analyses were performed with GenSel; Genotyping by sequencing; Selection signatures.
Thesagro:  Carcaça; Frango de Corte; Genoma; Gordura; Melhoramento Genético Animal; Polimorfismo Genético.
Thesaurus NAL:  Abdominal fat; Animal genetic resources; Broiler chickens; Carcass characteristics; Genetic polymorphism; Single nucleotide polymorphism.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/179774/1/final8887.pdf
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Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21394 - 1UPAAA - DD
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